Chat with us, powered by LiveChat

Virtuella Servrar i våra moln

Om ni räknar med att era behov kommer att förändras över tiden och om era krav på redundans och driftsäkerhet är höga rekommenderar vi alltid en virtuell lösning. En virtuell server i vårt privata moln är också ett bra alternativ för dig som har växt ur den delade hostingen men känner att du inte vill binda upp dig på långa avtal med en dedikerad fysisk server, och samtidigt behöver flexibiliteten och enkelheten i att hantera egna virtuella maskiner. Med en virtuell server får man sin egen dedikerade kapacitet av CPU och minne, och beroende på vilken av våra två modeller du valt att använda så får du olika grader av stöd, flexibilitet och olika kringtjänster.

OpenStack/KVM
I vårt KVM-baserade OpenStack-moln fungerar tjänsterna i grunden på samma sätt som i vårt VMware-moln. OpenStack-tjänsterna är dock lite billigare, mer standardiserade och hanteras/sätts upp själv av dig i din kontrollpanel tillsammans med automatiserade kringtjänster såsom volymer, snapshots och hantering av PTR-records.
Tjänsterna i denna lösning debiteras per timme och är därför väldigt flexibla att nyttja.
Läs mer Server I
vSphere/VMware
Tjänsterna i VMware-miljön säljs genom kontakt med oss, kan ge bättre skräddarsydd prestanda och möjliggör mer tilläggstjänster som backup, övervakning och managering tillsammans med ett mer fördelaktigt SLA.

Infrastrukturmässigt är båda lösningarna redundanta vad det gäller servrar, lagring, kyla, el, internetkapacitet etc. Kort sagt så passar våra tjänster alla, det är bara att välja ut i från de behov man har för tillfället.
Läs mer Server IOpenStack/KVM-baserade tjänster

I vårt automatiserade OpenStack-moln kan du kostnadseffektivt och enkelt själv sätta upp de tjänster du behöver. Tjänsten är anpassad för hög prestanda och bra pris och är därför standardiserad kring de tre möjliga servrar vi kan erbjuda. För att beställa dessa tjänster krävs det att du är kund hos oss med något av våra paket (det går utmärkt att beställa vårt kostnadsfria domänpaket) och du kan sedan i kontrollpanelen enkelt komma igång med dina cloudtjänster.Servrar och priser

Vi har erbjuder tre färdiga paket där du kan välja den mängden minne och processorkraft du är i behov av. Alla paket ger dig full root-access, tillgång till konsoll i kontrollpanelen, full kontroll över brandvägg, hantering av nyckelpar och inkluderar även en ipv4-adress per instans. Du får en tydlig statistiköversikt och specifikation över din förbrukning på dina fakturor.

VPS Small
Server I
1 CPU
2 GB Ram
20 GB SSD
1 TB* Trafik
0,45 SEK/h ca 288 SEK/mån
VPS Large
Server III
4 CPU
8 GB Ram
20 GB SSD
1 TB* Trafik
1 SEK/h ca 720 SEK/mån
Beställ

* Trafiken räknas per användarkonto och summeras från alla dina virtuella servrar. Det ingår 1 TB trafik nedströms, och 1 TB uppströms, per månad och kundkonto. Överskriden trafik debiteras med 0.20 SEK per GB/mån.
- Följande tilläggsavtal och SLA gäller för dessa tjänster. - För närvarande erbjuder vi endast Linux till våra VPS:er och de images som för närvarande finns tillgängliga är: Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04, Debian 8, CentOS 6, CentOS 7, Fedora 22, Fedora 24
- Samtliga servrar använder KVM som virtualiseringsteknik.
- Kostnaden för virtuella servrar debiteras oavsett om servern är startad eller stoppad.Tilläggstjänster

Utöver våra serverpaket har du möjlighet att t.ex. köpa till extra datautrymme i form av dynamiska volymer, och även använda så kallade “snapshots” på dessa volymer för att smidigt kunna hålla en extra version av innehållet på dina volymer.

Volymer

Det vi kallar volymer är lagringsutrymme du kan köpa i vårt lagringssystem, och flexibelt montera på den maskinen du behöver utrymmet. I dagsläget har vi en volymtyp som bygger på en central, SSD-baserad lagringslösning. Volymanvändning debiteras per timme och allokerad GB (Kallat “GBh”). Kostnad per timme: 0.0014 kr/GB (specas som 0.14 kr/100 GBh). Kostnad per månad: ca 1 kr/GB

Snapshots

Snapshots är som det låter en ögonblicksbild av hur din data ser ut vid just det tillfälle som snapshoten tas. Snapshots debiteras per timme och allokerad GB (Kallat “GBh”). Kostnad per timme: 0.0014 kr/GB (specas som 0.14 kr/100 GBh). Kostnad per månad: ca 1 kr/GB

IP-adresser

I dagsläget finns det inte någon möjlighet att köpa till ytterligare ip-adresser till dina maskiner. Det är dock något vi kommer erbjuda längre fram.

PTR-record (Reverse DNS)

Varje instans inkluderar PTR-hanteringen av den ipv4-adress som tilldelas instansen.

Konsulttjänster

För arbete som faller utanför support och drift, har vi i vissa fall möjlighet att hjälpa till med t.ex. återställningar från snapshots och mer avancerat arbete. I dessa fall gäller enligt prislista ett timarvode på 995 SEK per påbörjad timme (exkl. moms) och ev. tjänst skall kommas överens mellan tekniker hos Space2u och slutkund. Vi kan ej garantera denna typ av tjänst utan förbehåller oss rätten att tacka nej till arbeten.

Backup

Space2u har självklart backuper som täcker disaster recovery på vår sida. Inom Cloud-segmentet är du dock själv ansvarig för att hålla backuper på på dina filer och data. Exempelvis kan du använda separata volymer och där använda dig av snapshots för att hantera versionsbackuper. Det är dock starkt rekommenderat att ta egna backuper separerat från servrarna och volymerna hos Space2u. Om du exempelvis raderar en server eller volym helt och hållet garanterar vi ingen möjlighet att återskapa filer och data.

Vi har i viss mån möjlighet att göra återställningar från vår centrala backuplösning. I dessa fall debiterar vi 995 SEK exkl. moms för det arbetet. Detta görs dock endast i undantagsfall, och enligt överenskommelse med tekniker i vår supportavdelning.
VMware-baserade tjänster

I vårt privata VMware-moln kan du få absoluta skräddarsydda lösningar anpassade precis efter ditt behov. Detta är en licensierad produktsvit med marknadens bästa lösningar inom ett antal nyckelområden; driftsäkerhet, prestanda och skalbarhet. Vårt VMware-baserade moln består av komponenter som är som minst dubblerade rätt igenom hela miljön. Här har vi inte tagit några genvägar eller besparat någon kostnad i syfte att konstruera en driftplattform som möjliggör 100% upptid.

Utan nedtid för våra kunder kan vi exempelvis starta om alla delar (servrar, switchar, SAN, etc) av plattformen under kontorstid. Vi kan även tilldela mer prestanda till era instanser utan omstart vilket förenklar er vardag då ni slipper kommunicera nedtid till era kunder. Självklart kan vi även leverera ytterligare kapacitet i form av flera instanser på mycket kort varsel.

Fyll i formuläret nedan så kommer en representant från Space2u att kontakta dig och hjälpa dig framåt med din lösning.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Företag

Telefonnummer

Ditt meddelande

Varför välja VPS?

Skalbart

Behöver du mer resurser än du trodde initialt? Inga problem, köp till mer resurser i kontrollpanelen så har du dom tilldelade vid nästa omstart.

Driftsäkert

Alla instanser i vår miljö ligger i en lastbalanserad lösning, du riskerar aldrig att påverkas av att andra nyttjar mycket resurser.

Managed hosting

Möjlighet att välja till managed hosting för dig som har behov av större lösningar men inte har kompetens inom företag att sköta driften på egen hand.

Varför ska man välja Space2u? Modern teknik, stabil hosting och Sveriges bästa support är några av de saker vi erbjuder dig.

Sveriges bästa support

Vår support har 2 år i rad utnämnts till Sverige bästa, testa den du också!

Modernt datacenter

Att husera många kunder med höga förväntningar på våra tjänster kräver en förstklassig maskinpark. Vi sköter vår…

Brett utbud

Oavsett om ni är en liten förening eller ett multinationellt företag har vi tjänster som passar!

Kontakta oss

Sälj

+46 (0)613 205 30

sales@space2u.com

Support

+46 (0)613 722 550

support@space2u.com

Ekonomi

+46 (0)613 722 550

ekonomi@space2u.com

Besöksadress

Järnvägsgatan 16

872 35 Kramfors

Log in