Domännamn

Vad är en subdomän?

En subdomän eller ”host” som det kallas, är den tredje nivån i ett domännamn.

T.ex. ”www” i https://www.space2u.com är hosten (subdomänen), likaså ”ftp” i ftp://ftp.space2u.com eller ”intranet” i http://intranet.space2u.com.

Hur kan jag ändra pekare för min domän?

Det gör du genom att logga in på ditt konto och sedan gör du ändringen i sektionen DNS.

Vad är en A/CNAME pekare?

A står för adress och representerar en pekning av host en IP adress. En IP pekning mot domänen www.space2u.com t.ex. ser ut såhär i zonfilen: www.space2u.com. IN A 62.20.1.180

Här specificerar man att pekningen ska gälla specifikt för www, men det går också att lägga in t.ex. ”ftp” eller ”intranet” som host.

Ett CNAME är en pekning av host mot en annan host. Exempelvis kan det se ut såhär: ftp.space2u.com. IN CNAME www.space2u.com.

Det innebär i ovan fall att ftp.space2u.com ska peka till samma ställe som www.space2u.com. Ett CNAME kan med fördel användas för saker som alltid ska vara länkade till varandra eftersom du bara behöver ändra dit CNAME’t pekar på vid eventuell uppdatering av en IP-adress.

Vem äger de domäner som registreras genom Space2u?

Domäner registreras med kundens uppgifter som ägare.

Om man inte vill flytta sitt eget domännamn innan man har kontrollerat att allt fungerar, kan man då få en temporär adress?

Ja, man kan alltid lägga till en adress med ändelsen .temp-url.se för sina domäner hos oss och använda den innan man pekar om sin domän.

Jag vill registrera min domän själv, vilka DNS servrar ska jag ange?

DNS servrarna är följande:

primär DNS: ns3.space2u.com
sekundär DNS: ns4.space2u.com

Varför ska man välja Space2u? Modern teknik, stabil hosting och Sveriges bästa support är några av de saker vi erbjuder dig.

Kontakta oss

Sälj

+46 (0)613 205 30

sales@space2u.com

Support

+46 (0)613 722 550

support@space2u.com

Ekonomi

+46 (0)613 722 550

ekonomi@space2u.com

Besöksadress

Järnvägsgatan 16

872 35 Kramfors

Log in