Information om migrering

 

Introduktion

För att i framtiden kunna erbjuda våra kunder en säker hostingmiljö med nya tjänster kommer vi att migrera våra nuvarande kunder till en ny plattform. För de flesta kunder kommer alla tjänster fortsätta fungera som vanligt på den nya plattformen, men i vissa fall kan ändringar i plattformen påverka.

 

Migreringsflödet

När ditt konto ska migreras kommer du att få ett mail med information om detta. I detta läge behöver du inte göra något, men vi ber dig att inte göra större förändringar på ditt konto under tiden migreringen sker. Om du till exempel skapar ny webbplats eller e-postkonto medan migreringen pågår kommer dessa inte att följa med automatiskt till nya kontot.

När alla dina existerande tjänster skapats på det nya kontot kommer du att få ett mail med inloggningsinformation till det nya kontot. Du har då möjlighet att i lugn och ro kontrollera alla tjänster. När du gjort detta följer du instruktionerna i mailet för att slutföra migrering. Har vi inte hört från dig innan det datum som anges i mailet kommer migreringen automatiskt att slutföras. Fram tills detta fungerar alla tjänsterna på ditt gamla konto.

När migreringen slutförs kopieras ändrad data över till nya kontot, sedan pekas dina domännamn om så att det nya kontot börjar användas. Migreringen är nu slutförd.

 

FTP

Dina FTP-konton migreras inte. Istället skapar du de FTP-konton du behöver på nytt i den nya kontrollpanelen.

 

E-post

Dina e-postkonton migreras automatiskt. Detta gäller e-postkonton, sparade mail, vidarebefordringar, catchalladress och autosvar. Ny address för webmailen blir https://webmail01.space2u.com/.

I de flesta fall behöver du inte ändra dina e-postinställningar. Får du problem med att ta emot eller skicka e-post, ändra inkommande e-postserver till imap01.space2u.com och utgående e-postserver till smtp01.space2u.com.

E-postkonto som är deaktiverade migreras inte.
 

Sitebuilder

Om du har en Sitebuilder för att ändra på sidan kommer du inte längre kunna använda Sitebuilder, Sidan kommer dock att visas som tidigare.

 

Windows

Följande ASP-moduler finns på vissa gamla Windowsservrar men finns inte i nya miljön: ASPGrid, DotNetNuke, ASPImage.

 

Linux

Servermiljön för Linuxwebbplatser är likvärdig.

 

Databaser

MySQL- och MSSQL-databaser kommer att migreras. I den nya miljön får de nytt namn och nya inloggningsuppgifter. I filen migration_credentials.txt på ditt FTP-konto kan du se nytt namn och inloggningsuppgifter för respektive databas.

 

Åtkomst till databaser

Av säkerhetsskäl kommer det inte längre att vara möjligt att nå databasen utifrån, den kan endast nås av script på ditt konto och via phpmyadmin/mssqladmin. Länkar till phpmyadmin och mssqladmin hittar du i din nya kontrollpanel. Behöver du nå databasen utifrån kan du använda SSH-tunnel för detta, kontakta i så fall supporten för mer information.

 

Varför ska man välja Space2u? Modern teknik, stabil hosting och Sveriges bästa support är några av de saker vi erbjuder dig.

Kontakta oss

Sälj

+46 (0)613 205 30

sales@space2u.com

Support

+46 (0)613 722 550

support@space2u.com

Ekonomi

+46 (0)613 722 550

ekonomi@space2u.com

Besöksadress

Järnvägsgatan 16

872 35 Kramfors

Log in